Blog

Welke autoverzekering neem ik?

Heb je net een nieuwe auto, maar nog geen verzekering? Het is in ons land namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je de weg op gaat. De verzekering die je minimaal moet hebben is een WA verzekering. Wanneer je deze verzekering hebt, wordt de schade die je bij anderen aanbrengt namelijk vergoed. Heb je een ongeluk gehad en heeft de ander flinke schade? Dan worden deze kosten gedekt door jouw verzekeraar. Hierdoor hoef je zelf niet opeens flinke kosten te betalen. Er is meer wat je moet weten over je autoverzekering en dat bespreek ik in dit artikel met je.

Meer kosten vergoed

Er zijn veel mensen die meer kosten vergoed willen hebben. Dit kan je doen door een ander soort verzekering af te sluiten, namelijk:

  • Een WA+ verzekering. Deze verzekering dekt ook kosten aan jouw eigen auto, bijvoorbeeld bij diefstal of schade door het weer. Echter worden de kosten die je zelf hebt veroorzaakt niet gedekt bij deze verzekering.
  • Een Allrisk verzekering. Zoals de naam al zegt worden bijna alle kosten bij deze verzekering vergoed. Ook wanneer jij de oorzaak bent van een ongeval worden de meeste kosten aan jouw auto vergoed.

Je kan er ook voor kiezen om een aanvullende autoverzekering te nemen om bepaalde aspecten, zoals schade bij inzittenden, te laten dekken.

Hoeveel betaal je?

Hoeveel je betaalt verschilt per persoon. De hoogte van je premie wordt bepaald door je verzekeraar. Deze baseert de kosten op jouw geslacht, leeftijd, de plek waar je woont, je rijervaring en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Hoe langer je dus al geen schade hebt geclaimd, hoe minder je hoeft te betalen omdat de autoverzekering geen gevaar in je ziet.

Een facelift geven aan je auto: wondere wereld van carstyling

Het overkomt vrijwel iedere auto liefhebber op een gegeven moment: je raakt uitgekeken op je auto. Niet per se op het merk of het model, maar het uiterlijk van de auto in kwestie. Er zijn vele dingen die je kunt doen om het uiterlijk van je auto naar eigen smaak aan te passen. Net zoals plastische chirurgie voor de mens, of een styling door een mode expert, zo bestaat er het fenomeen carstyling dat zich bezig houdt met het verfraaien van voertuigen. In dit artikel delen we wat inspiratie en adviezen met je indien je geen idee hebt waar te beginnen.

Lees “Een facelift geven aan je auto: wondere wereld van carstyling” verder

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag

Niet iedereen kan elke maand met gemak de premie voor de zorgverzekering betalen, daarom is de zorgtoeslag in het leven geroepen. Zorgtoeslag is een persoonlijke tegemoetkoming van de overheid om de premie van de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar te houden. Zo’n ruim vijf miljoen mensen in Nederland maken hier gebruik van.

Als u het minimum inkomen of helemaal geen inkomsten heeft, dan kunt u in aanmerking komen voor deze zorgtoeslag. Maar deze krijg je niet vanzelf. Je moet zelf een aanvraag indienen via de website van de Belastingdienst (www.toeslagen.nl). Na de aanvraag wordt gekeken of je daadwerkelijk de toeslag ontvangt. Je moet namelijk wel, behalve jouw inkomsten, ook aan andere voorwaarden voldoen.

Hoe weet je of je in aanmerking komt voor de zorgtoeslag?

Allereerst moet je de leeftijd van minstens achttien jaar hebben. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een burgerservicenummer, dat geldt trouwens ook voor je toeslagpartner. Een derde voorwaarde is dat je de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning moet hebben.

Als je in het buitenland woont, dan heb je ook recht op zorgtoeslag. Je moet dan wel in Nederland werkzaam zijn of een pensioen of uitkering uit Nederland krijgen. Tot slot moet je een Nederlandse zorgverzekering hebben of premie betalen aan het College voor Zorgverzekeringen.

Wannneer ontvang je zorgtoeslag?

Als je een aanvraag hebt ingediend bij de Belastingdienst ontvang je doorgaans binnen twee maanden bericht met de voorlopige berekening afgeleid van de door jouw verstrekte gegevens. Dat wordt ook wel een voorschot genoemd. Maar dat is nog niet een definitieve berekening, die krijg je pas na afloop van het jaar. Want dan zijn namelijk pas de werkelijke inkomens bekend over het afgelopen jaar. Als blijkt dat je teveel zorgtoeslag hebt ontvangen, dan moet je dat gedeelte terugbetalen. Indien je juist te weinig hebt ontvangen, dan krijg je dat verschil alsnog uitbetaald.

Hoe hoog is de zorgtoeslag?

Heb je nog geen zorgtoeslag aangevraagd en wil je graag weten hoe hoog deze ongeveer zal zijn? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. Het is dan ook handig om je verzamelinkomen en eventueel die van je partner bij de hand te hebben. Bij de proefberekening kun je vragen verwachten zoals wat je geboortedatum is, of je een toeslagpartner hebt of niet en wat je toetsingsinkomen is.

Let wel, een proefberekening is slechts een indicatie waar je geen rechten aan kunt ontlenen. Het geeft slechts een idee van je toeslag per maand ongeveer zal zijn. Het precieze bedrag wordt na je officiële aanvraag berekend.

Een peugeot autoverzekering afsluiten

Via autoverzekeringregelen.nl kunt u eenvoudig uw autoverzekeringspremie berekenen en aan de hand hiervan beoordelen welke autoverzekering het beste past bij uw auto en uw situatie. De autoverzekering premie is afhankelijk van een aantal variabele factoren zoals uw leeftijd, de nieuwprijs, het merk van de auto, het aantal gereden schadevrije jaren, de hoeveelheid kilometers die u per jaar rijdt etc. Met deze gegevens kunt u de verschillende autoverzekeringen vergelijken en de goedkoopste autoverzekering voor u bepalen. Naast de prijs kunt u ook de belangrijkste voorwaarden van de autoverzekeringen bekijken zodat u een goede beslissing kunt nemen over welke verzekering het beste bij u past.

Lees “Een peugeot autoverzekering afsluiten” verder

5 tips voor een lagere autoverzekering premie

Wil jij elke maand wat extra’s overhouden? De kortste klap is om eens kritisch naar jouw vaste uitgaven te kijken. Energie, internet + TV pakket, en verzekeringen nemen een groot deel van de vaste lasten in. In deze blog zoomen we in op de autoverzekering. Dit kost je vaak wel €30,00 tot €50,00 per jaar. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je hier elke maand wat kunt besparen. Maar hoe kan ik dat doen? In deze blog vind je daarom 5 handige tips voor een lagere premie!

Lees “5 tips voor een lagere autoverzekering premie” verder

Auto import kosten gids: slimme bespaar tips

Voor sommige Nederlanders begint het bijna een sport te worden. Zo gunstig mogelijk een tweedehands auto kopen in het buitenland. Er zijn verhalen en gevallen bekend waarbij men letterlijk tienduizenden Euro’s goedkoper uit is dan wanneer men eenzelfde merk en model bij een Nederlandse dealer gekocht had. Er zijn jongens en meisjesdromen in vervulling gegaan, sommigen dachten dat zij nooit een Porsche zouden kunnen bezitten het is simpelweg veel te duur in Nederland, maar dankzij de import bleek dit toch haalbaar te zijn. Sommige vrienden die ik ken hebben al meer dan vier voertuigen weten te importeren uit onze buurlanden. Enfin, bij deze wil ik wat lessen van mijzelf en mijn vrienden neerpennen om deze met jullie te delen zodat jullie ook veel kunnen besparen.

Lees “Auto import kosten gids: slimme bespaar tips” verder

Populariteit van de retro scooter verklaard

Momenteel zien we in Nederland een enorme opmars van de zogenaamde retro scooter. Dit zijn scooters met een uiterlijk alsof ze uit de jaren 60 komen. Deze stijl is momenteel dus in zwang. Maar wat verklaard nu de enorme populariteit van de scooter, en dan tevens specifiek dit soort scooter? Dat trachten we te verklaren in dit artikel.

Lees “Populariteit van de retro scooter verklaard” verder