All Risk

All Risk

Afhankelijk van voornamelijk de leeftijd en de toestand van de auto, zijn er buiten de wettelijke aansprakelijkheid nog twee belangrijke andere verzekeringsvormen voor een auto en de meeste andere voertuigen.

Dat zijn beperkt casco en all risk. Daar moeten we dan wel bij vermelden dat deze verzekeringsvormen vaak bij verschillende verzekeringsmaatschappijen ook anders worden genoemd.

Uitgebreide verzekeringsvorm

All Risk is de meest uitgebreide verzekeringsvorm, met dus ook de meest uitgebreide dekkingen. Hier is bijvoorbeeld ook het paaltje dat je bij het achteruit rijden raakt, gewoon gedekt en de schade wordt dus door de verzekering betaald.

Het is een verzekering die normaliter voor nieuwe voertuigen wordt afgesloten, omdat reparatie en dergelijke bij nieuwe auto’s ook duur kan zijn.

Beperkt casco

De beperkt casco heeft een mindere dekking dan bij de all risk, maar meer dan bij alleen de wettelijke aansprakelijkheid. Hier is dus schade door eigen schuld niet gedekt, maar vaak zaken als brand en diefstal wel. Maar dit kan per verzekeringsmaatschappij natuurlijk ook weer afwijken.

Deze beperkt casco wordt vaak afgesloten als de auto al een paar jaar ouder is, maar zeg maar nog niet ouder dan een jaar of 7 tot 10, hoewel hier natuurlijk ook variaties in mogelijk zijn.

Leeftijd van de auto

Welke verzekeringsvorm er voor een auto of een ander voertuig wordt afgesloten ligt dus enigszins aan je eigen voorkeur maar ook aan de leeftijd van de auto en de kosten bij een eventuele schade.

De prijs of de premie die voor de betreffende verzekering moet worden betaald hangt natuurlijk ook sterk van de gekozen verzekeringsvorm af. Zo zal all risk natuurlijk veel duurder zijn dan de verzekering voor alleen maar de wettelijke aansprakelijkheid.