Een facelift geven aan je auto: wondere wereld van carstyling

Het overkomt vrijwel iedere auto liefhebber op een gegeven moment: je raakt uitgekeken op je auto. Niet per se op het merk of het model, maar het uiterlijk van de auto in kwestie. Er zijn vele dingen die je kunt doen om het uiterlijk van je auto naar eigen smaak aan te passen. Net zoals plastische chirurgie voor de mens, of een styling door een mode expert, zo bestaat er het fenomeen carstyling dat zich bezig houdt met het verfraaien van voertuigen. In dit artikel delen we wat inspiratie en adviezen met je indien je geen idee hebt waar te beginnen.

Een goed punt om te beginnen zijn de bumpers. Zowel voor als achterbumpers kunnen vervangen worden. Waarschijnlijk zijn de bumpers die reeds op je auto zaten bij aanschaf niet zo flitsend. In dat geval kun je gemakkelijk online nieuwe bumpers vinden.

Indien je beetje handig bent kun je deze prima zelf op je auto aanbrengen. Er zijn vele filmpjes op YouTube te bekijken die dit demonstreren. Indien je hier geen zin of tijd in hebt dan kun je het ook overlaten een handige vriend of vriendin of bezoek een garage.

Tevens erg populair op dit moment is het vervangen van het uitlaatsysteem. Ik zeg maar zo een flitsende auto met een matige uitlaat dat is als uitsmijter met een vrouwelijke piepstem, niet heel erg serieus te nemen natuurlijk. Dus al dat uiterlijk vertoon dient ook gepaard te gaan met een bepaald geluid. Dit bewerkstellig je met o.a. Simons uitlaten of Fox is ook een top uitlaat merk. Gegarandeerd een verbetering op de standaard uitlaten.

Niet zo zeer een uiterlijke aanpassing, maar meer qua functionaliteit is xenon verlichting. Xenon verlicht beduidend beter dan normale verlichting. Indien je veel door donkere wegen rijdt, bijv. op het platteland of in de provincie dan is xenon verlichting uitermate handig.