5 tips voor een lagere autoverzekering premie

Wil jij elke maand wat extra’s overhouden? De kortste klap is om eens kritisch naar jouw vaste uitgaven te kijken. Energie, internet + TV pakket, en verzekeringen nemen een groot deel van de vaste lasten in. In deze blog zoomen we in op de autoverzekering. Dit kost je vaak wel €30,00 tot €50,00 per jaar. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je hier elke maand wat kunt besparen. Maar hoe kan ik dat doen? In deze blog vind je daarom 5 handige tips voor een lagere premie!

1. Kies een dekking die past bij jouw auto

In Nederland kan je kiezen voor WA, WA+ of All-risk. De eerste polis – WA – is verplicht. All-risk wordt vaak toegepast voor auto’s jonger dan 4 jaar, en WA+ wordt vaak gekozen bij auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud. Heb jij een vrij oude auto? Denk dan goed na over het type dekking.

2. Breng een 2e auto onder bij dezelfde verzekeraar
Veel gezinnen hebben 2 auto’s. Een goede tip is om deze auto’s niet bij 2 verschillende verzekeraars onder te brengen. Veel verzekeraars werken namelijk met een zogenaamde tweede autoregeling met een interessante no-claimkorting. Kijk of jouw huidige verzekeraar dit aanbiedt, of zoek een andere verzekeraar die dit wel doet.

3. Dien hele kleine schades niet in
Een verzekering is natuurlijk interessant omdat je schade aan jouw auto niet hoeft te betalen. Maar vaak is het niet handig om hele kleine schades in te dienen. Het gevolg is namelijk dat je daalt op de bonus/malusladder. En dat resulteert weer in een hogere premie. Zorg dus dat je hele kleine schades zelf even oplost bij de plaatselijke garage. Of kies ervoor om er mee door te rijden. Dit scheelt je maandelijks nogal in de kosten.

4. Ga voor een hoger eigen risico

Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de premie. Heb je eigenlijk niet vaak schade? Dan kan je overwegen om te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit resulteert direct in een lagere premie. Wanneer je wel schade rijdt heb je natuurlijk wel het nadeel dat je een groter deel van de schade uit eigen zak moet betalen. Iedereen moet deze overweging voor zichzelf maken.

5. Blijf vergelijken!
Vergelijk regelmatig de actuele premies van autoverzekeringen. Hiervoor zijn verschillende vergelijkingswebsites. Je bent natuurlijk vrij om over te stappen van verzekeraar. Overstappen gaat tegenwoordig vrij gemakkelijk. Dus kan je maandelijks €10,00 of meer besparen? Dan is het al gauw interessant om de overstap te maken naar een nieuwe autoverzekeraar!