Populariteit van de retro scooter verklaard

Momenteel zien we in Nederland een enorme opmars van de zogenaamde retro scooter. Dit zijn scooters met een uiterlijk alsof ze uit de jaren 60 komen. Deze stijl is momenteel dus in zwang. Maar wat verklaard nu de enorme populariteit van de scooter, en dan tevens specifiek dit soort scooter? Dat trachten we te verklaren in dit artikel.

Sowieso zien we dat de scooter verkoopaantallen maar ieder jaar blijven toenemen in ons land. Dit geldt zowel in de randstad als de provincie. In de randstad wordt het verkeer met de dag meer beknelt en geconstipeerd. Files zijn een dagelijks terugkerend fenomeen. Om dit te omzeilen kiezen veel landgenoten ervoor om een scooter aan te schaffen. Op het platteland, of de provincie is het verkeer beduidend beter, maar hoe fijn is het om met lekker weer op een scooter of brommer lekker door de polder te kunnen rijden met de wind in je haar? Redenen waarom mensen een scooter kopen kunnen dus nogal verschillen, maar de tweewieler lijkt over het hele land in trek te zijn.

Enfin qua uiterlijk zien we sowieso ook in de mode veel aandacht voor vintage en retro. En voertuigen kunnen dus niet uitblijven. Enfin, het origineel is natuurlijk de Vespa. Dit was de trendsetter en is het meest bekende voorbeeld van een retro stijl scooter.

Echter de Vespa kent natuurlijk wel een prijskaartje. Op dit moment zien we dat er allerlei Chinese merken en modellen opkomen die de looks van zo een scooter vrij goed weten te kopiëren. Die Chinese merken zijn natuurlijk beduidend goedkoper t.o.v. Piaggio Vespa. De allerbeste kwaliteit is natuurlijk Vespa, dit zie je in de productie, bijv. de Vespa uit 1 volledige metalen body. Bij de meeste Chinese merken is dit niet het geval. Ook in de details merk je het verschil in kwaliteit, de scooters van Piaggio kennen over het algemeen meer technische snufjes, zoals LED verlichting en een USB aansluiting. Enfin, of dit het prijsverschil waard is, die vraag kunnen we niet voor je beantwoorden. Dit zal iedereen voor zichzelf moeten beslissen.