Auto import kosten gids: slimme bespaar tips

Voor sommige Nederlanders begint het bijna een sport te worden. Zo gunstig mogelijk een tweedehands auto kopen in het buitenland. Er zijn verhalen en gevallen bekend waarbij men letterlijk tienduizenden Euro’s goedkoper uit is dan wanneer men eenzelfde merk en model bij een Nederlandse dealer gekocht had. Er zijn jongens en meisjesdromen in vervulling gegaan, sommigen dachten dat zij nooit een Porsche zouden kunnen bezitten het is simpelweg veel te duur in Nederland, maar dankzij de import bleek dit toch haalbaar te zijn. Sommige vrienden die ik ken hebben al meer dan vier voertuigen weten te importeren uit onze buurlanden. Enfin, bij deze wil ik wat lessen van mijzelf en mijn vrienden neerpennen om deze met jullie te delen zodat jullie ook veel kunnen besparen.

Een auto importeren brengt namelijk kosten met zich mee die je niet zou hebben bij in Nederland kopen. Deze additionele kosten zoveel mogelijk terug brengen is een sport voor mij. Een eerste kostenpost waar je veel op kunt besparen is de BTW. De BTW hoef je niet te betalen mits er aan een aantal voordelen voldaan wordt.

In de eerste plaats moet de BTW al afgedragen zijn in land van aankoop, en dan ten tweede indien de auto ouder is dan 6 maanden en deze heeft meer dan 6K kilometers afgelegd? Dan hoef je geen BTW meer te betalen hier in Nederland. Onthoud dus de regel van zes zoals ik die noem bij uitzoeken van de auto op advertentie websites. Dit is een beginnersfout die ik nog te vaak zie is dat iemand een auto koopt die wellicht wel ouder dan een half jaar is, maar slechts iets van 4000 KM op de teller heeft, dan kun je je wel voor je kop slaan dat je die BTW kosten niet bespaard hebt.

De BPM is erg tricky moet ik eerlijk toegeven. Voor mij, ik zou er geeneens aan beginnen. Aan dit doolhof, deze hete brij aan administratie en belasting materie. Het is zo dat je de BPM op meerdere wijzen mag berekenen. Heel veel logica maakt dit niet naar mijn bescheiden mening maar okay.

De sport is dus een zo laag mogelijke BPM vinden die legaal is. Wat ik doe, is ik raadpleeg easy import. Zij bieden namelijk een kosteloze vrijblijvende berekening aan door een professioneel. Wij baseren onze BPM aangifte op wat we daaruit terug krijgen. En op die wijze al heel veel kunnen besparen op BPM.

De meeste winst valt te behalen dus op de BPM en de BTW. Met de tips gegeven hier zou ook jij hier veel op moeten kunnen besparen.